Proefduik - Discover Scuba Bekijk groter

Proefduik - Discover Scuba

Introductieduik

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het is om onder water adem te halen?


Als je dat wil weten maar niet meteen je brevet wil halen, kun je met Discover Scuba proberen of je het leuk vindt. 

Meer details

49,00 € incl. btw

Datasheet

Minimale leeftijd10 jaar
VereistenKunnen zwemmen en vooraf aanmelden
Duur van de CursusVrijdagavond van 19 tot 22 uur
Locatie theorie en zwembadDiving Planet Venlo en Tropische zwembad Resort Arcen
StartdatumVrijdag's om 19 uur
Prijs InclusiefGebruik duikuitrusting en entree zwembad.

Meer informatie

PADI Discover Scuba - Proefduik

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het is om onder water adem te halen? Als je dat wilt weten maar niet meteen je brevet wilt halen, kun je met Discover Scuba Diving proberen of je het leuk vindt. De meeste PADI-duikwinkels bieden een versie van dit programma aan, in een zwembad ofwel in buitenwater. Je kunt het dicht bij huis proberen of tijdens je vakantie.

Hoewel de Discover Scuba Diving-ervaring geen echt duikbrevet oplevert, leer je in ondiep water hoe je duikuitrusting moet gebruiken, en krijg je een snelle en makkelijke introductie tot wat er voor nodig is om de onderwaterwereld te verkennen.

Waarom het zo leuk is

Voor het allereerst onder water ademhalen is een unieke ervaring. Je moet er wel even aan wennen – mensen zijn er natuurlijk niet voor geschapen – maar na een paar minuten van stille verbazing hebben de meeste deelnemers in de gaten hoe makkelijk duiken eigenlijk is. De grootste uitdaging voor instructeurs bij het Discover Scuba Diving-programma is niet de deelnemers in het water te krijgen, maar ze er na afloop weer uit te krijgen. Waarom het zo leuk is? Het is allemaal leuk!

  • Je kunt bovendien erkenning krijgen! Als je tijdens het Discover Scuba Diving-programma een echte duik in het buitenwater maakt, kan je ervaring meetellen voor het PADI Scuba Diver of Open Water Diver-brevet, waardoor je al een stap verder bent als je besluit om ervoor te gaan.

Wat je leert

Je leert de benodigde basics om onder direct toezicht van een PADI-professional te duiken. Een van de dingen die je leert is dat je echt onder water kan ademhalen en of je dat leuk vindt of juist niet:

  • Je leert hoe het voelt om duikuitrusting aan te hebben en hoe makkelijk het is om je onderwater voort te bewegen als je duikuitrusting draagt.
  • Ervaar hoe het is om onder water adem te halen en of je dat prettig vindt.
  • Je leert een aantal basisvaardigheden en veiligheidsregels die je ook gebruikt voor je volledige duikcursus wanneer je de volgende stap zet.

De duikuitrusting die je gebruikt

Meestal is alle uitrusting die je nodig hebt inbegrepen in een Discover Scuba Diving-ervaring. Je gebruikt alle basisduikuitrusting, waaronder een maskersnorkel en vinnen, een trimvest waaraan je duikfles is bevestigd, een ademautomaat die lucht levert en instrumenten waarmee je de diepte en de luchtvoorraad controleert. Je draagt afhankelijk van waar je je Discover Scuba Diving-programma volgt wellicht ook een natpak of een gewichtsysteem.

Vraag bij de duikwinkel waar je het Discover Scuba Diving-programma wilt volgen na welke duikuitrusting je gaat gebruiken.

Het lesmateriaal dat je nodig hebt

  • Alleen je bereidwilligheid en onverdeelde aandacht.

Je volgende avontuur

Als je een Discover Scuba Diving-programma hebt afgerond, kijk dan eens naar:
Scuba Diver en Open Water Diver-cursussen.

 

PADI-duikcursussen

Downloaden

Aanmeldingsformulier

Het aanmeldingsformulier invullen en inleveren bij de winkel.

Downloaden (187.61k)